Pastaa villisikakastikkeessa

Tähän kastikkeeseen tulevia lihoja marinoidaan ensin kaksi vuorokautta. Se kannattaa muistaa suunnitellessasi ruokaa.

Neljälle

  • 600 g villisianlihaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 keltasipulia
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ pullo punaviiniä (n. 3 ½ dl)
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • 4 annosta pappardellepastaa

Valmistusohje

1. Marinointi: Suikaloi liha. Kuori ja hienonna valkosipuli, sipuli, selleri ja porkkanat sekä persilja. Laita kaikki isoon kulhoon ja kääntele mukaan öljy, suola, pippuri ja lihat. Laita jääkaappiin 2 päiväksi.

2. Poimi lihapalat vihannesseoksesta. Paista vihannekset pannussa ja kaada päälle viini ja viinietikka. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes viini ja viinietikka ovat imeytyneet kasviksiin. Lisää lihat pannuun.

3. Anna kaiken porista kannen alla miedolla lämmöllä n. 3 tuntia. Lisää pikkuhiljaa tomaatit, laakerinlehti, oliivit ja liemi, vähän kerrallaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, tarjoile valmiin kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!