Mainos
Mainos

Tähän kastikkeeseen tulevia lihoja marinoidaan ensin kaksi vuorokautta. Se kannattaa muistaa suunnitellessasi ruokaa.

Neljälle

  • 600 g villisianlihaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 keltasipulia
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ pullo punaviiniä (n. 3 ½ dl)
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • 4 annosta pappardellepastaa

Valmistusohje

1. Marinointi: Suikaloi liha. Kuori ja hienonna valkosipuli, sipuli, selleri ja porkkanat sekä persilja. Laita kaikki isoon kulhoon ja kääntele mukaan öljy, suola, pippuri ja lihat. Laita jääkaappiin 2 päiväksi.

2. Poimi lihapalat vihannesseoksesta. Paista vihannekset pannussa ja kaada päälle viini ja viinietikka. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes viini ja viinietikka ovat imeytyneet kasviksiin. Lisää lihat pannuun.

3. Anna kaiken porista kannen alla miedolla lämmöllä n. 3 tuntia. Lisää pikkuhiljaa tomaatit, laakerinlehti, oliivit ja liemi, vähän kerrallaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, tarjoile valmiin kastikkeen kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.