Pastaa villisikakastikkeessa
Tähän kastikkeeseen tulevia lihoja marinoidaan ensin kaksi vuorokautta. Se kannattaa muistaa suunnitellessasi ruokaa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g villisianlihaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 keltasipulia
- 20 g juuriselleriä
- 1 nippu persiljaa
- 2 porkkanaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ pullo punaviiniä (n. 3 ½ dl)
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 laakerinlehti
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 dl lihalientä
Tarjoiluun
- 4 annosta pappardellepastaa
Valmistusohje
1. Marinointi: Suikaloi liha. Kuori ja hienonna valkosipuli, sipuli, selleri ja porkkanat sekä persilja. Laita kaikki isoon kulhoon ja kääntele mukaan öljy, suola, pippuri ja lihat. Laita jääkaappiin 2 päiväksi.
2. Poimi lihapalat vihannesseoksesta. Paista vihannekset pannussa ja kaada päälle viini ja viinietikka. Anna porista miedolla lämmöllä kunnes viini ja viinietikka ovat imeytyneet kasviksiin. Lisää lihat pannuun.
3. Anna kaiken porista kannen alla miedolla lämmöllä n. 3 tuntia. Lisää pikkuhiljaa tomaatit, laakerinlehti, oliivit ja liemi, vähän kerrallaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, tarjoile valmiin kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta