Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella
Jokaisella italialaisella kotikokillakin on oma tomaattikastikkeensa, joka totta kai on kaikkia muita tomaattikastikkeita parempaa. Oletko yllättynyt? Tuleeko tästä kastikkeesta sinun suosikkisi?
Neljälle
- 4 annosta spagettia
- 1-2 rkl oliiviöljyä
Kastike
- 1 keltasipuli, hienonnettuna
- n. 500 g tomaattimurskaa basilikalla
- halutessasi, 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
- 200 g pekonia, kuutioina
- persiljaa
- suolaa ja mustapippuria
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Keitä pasta kypsäksi. Kaada vesi pois ja sekoita pastaan öljy.
2. Paista sipulia ja pekonia padassa, lisää tomaattimurska, mausta. Keitä 10 minuuttia.
3. Kuumenna pasta, sekoita siihen juusto ja kaada kastike päälle. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan