Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella

Jokaisella italialaisella kotikokillakin on oma tomaattikastikkeensa, joka totta kai on kaikkia muita tomaattikastikkeita parempaa. Oletko yllättynyt? Tuleeko tästä kastikkeesta sinun suosikkisi?

Neljälle

  • 4 annosta spagettia
  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Kastike

  • 1 keltasipuli, hienonnettuna
  • n. 500 g tomaattimurskaa basilikalla
  • halutessasi, 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 200 g pekonia, kuutioina
  • persiljaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Keitä pasta kypsäksi. Kaada vesi pois ja sekoita pastaan öljy.

2. Paista sipulia ja pekonia padassa, lisää tomaattimurska, mausta. Keitä 10 minuuttia.

3. Kuumenna pasta, sekoita siihen juusto ja kaada kastike päälle. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.