Pastaa korvasienikastikkeen kera
Tämä on juhlakelpoista pastaa. Korvasienet voi vaihtaa kantarelleihin tai herkkutatteihin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 prk korvasieniä vedessä
- voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kuohukermaa
- 4 annosta pinaattinuudeleita
- oliiviöljyä
- parmesaania
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Ohjeessa käytetyt korvasienet ovat säilykkeitä, mutta mikäli käytät tuoreita korvasieniä, ryöppää korvasienet kolme kertaa ja huuhtele huolellisesti aina ryöppäyksien välissä. Kolmannen ryöppäyksen jälkeen anna sienten liota kylmässä vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi sienistä ja painele ylimääräinen vesi pois.
1. Pilko korvasienet karkeasti. Paista niitä vähässä voissa kasarissa, kunnes voi on imeytynyt. Ripota päälle jauho ja kaada kerma joukkoon, sekoita. Mausta ja keitä vähintään 20 minuuttia.
2. Keitä pasta, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita hieman öljyä joukkoon ja kuumenna, valuta pasta tarjoiluvadille. Kaada pastan päälle kastike. Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti