Pastaa kinkun, tomaatin ja mozzarellan kanssa

Valitse hyvä mozzarellalaatu, hieno kinkku ja oikein kypsiä, punaisia tomaatteja, niin tästä yksinkertaisesta, nopeasta ruoasta nousee oikea herkutteluhetki. Korista vielä tuoreilla basilikanlehdillä ja muutamalla kierroksella mustapippuria myllystä.

Neljälle

  • 4 annosta pennepastaa
  • 175 g savukinkkua
  • 125 g mozzarellaa
  • 4 tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ ruukkua basilikaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise tomaatit ja koverra pois siemenet teelusikalla. Leikkaa tomaatit paloiksi ja nostoa kulhoon. Purista niiden päälle valkosipulinkynsi, tiputtele oliiviöljyä ja ripota suolaa.

2. Leikkaa kinkku suikaleiksi, mozzarella paloiksi ja basilikanlehdet suikaleiksi. Kaada pastan keitinvesi ja siirrä pasta lämmitettyyn kulhoon.

3. Sekoita tomaatit, kinkku, mozzarella ja basilika keskenään ja sitten pastan sekaan. Pinnalle vielä mustapippuria myllystä ja basilikanlehtiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.