Pastaa ja Créme Ninon -keittoa
Créme Ninon on klassinen mieto hernekeitto, josta on olemassa monia eri versioita. Tässä reseptissä sen seurana on vaihteeksi pastaa ja kinkkukuutioita. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyvä apuväline tämän valmistuksessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 2 dl pastaa, esim. farfallea
- 2 dl kuutioitua kinkkua tai pekonia
- 2 salottisipulia
- 500 g pakasteherneitä
- 3 dl kermaa
- 8 dl kanalientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Keitä kermaa, lihalientä ja sipulia hiljalleen 5 minuuttia. Lisää joukkoon herneet ja kiehauta. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pasta lävikköön.
3. Leikkaa kinkku tai pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista rapeaksi paistinpannussa. Kaada talouspaperille ja anna liian rasvan imeytyä. Tarjoile keitto keittolautasilta. Koristele rapeilla kinkku- tai pekonikuutioilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan