Pasta-pekoni-fetajuustomunakas

Paistinpannulla valmistat maistuvan munakkaan helposti. Fetajuusto ei sula kokonaan, vaan jää ihanan pehmeäksi ja kermaiseksi. Ruokaan sopii mainiosti myös tähteeksi jäänyt pasta.

4 annosta

  • 3 dl fusillipastaa
  • 6 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 1 pieni, suikaloitu purjo
  • 150 g pekonikuutioita
  • 1 dl oliiveja
  • 75 g pinaattia
  • 250 g fetajuustoa kuutioina
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

2. Ruskista pekonikuutiot ja purjosuikaleet oliiviöljyssä ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin.

3. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pekonit, purjosuikaleet ja pasta paistinpannulle ja kaada päälle munamaito. Lisää pinaatti, oliivit ja fetajuusto ja paista miedolla lämmöllä puuhaarukalla sekoittaen. Valmis munakas on väriltään kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.