Pasta-pekoni-fetajuustomunakas
Paistinpannulla valmistat maistuvan munakkaan helposti. Fetajuusto ei sula kokonaan, vaan jää ihanan pehmeäksi ja kermaiseksi. Ruokaan sopii mainiosti myös tähteeksi jäänyt pasta.
4 annosta
- 3 dl fusillipastaa
- 6 munaa
- 6 dl maitoa
- 1 pieni, suikaloitu purjo
- 150 g pekonikuutioita
- 1 dl oliiveja
- 75 g pinaattia
- 250 g fetajuustoa kuutioina
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
2. Ruskista pekonikuutiot ja purjosuikaleet oliiviöljyssä ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin.
3. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pekonit, purjosuikaleet ja pasta paistinpannulle ja kaada päälle munamaito. Lisää pinaatti, oliivit ja fetajuusto ja paista miedolla lämmöllä puuhaarukalla sekoittaen. Valmis munakas on väriltään kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan