Pasta-juuresgratiini
Julkaistu
Juureksia on hyvä käyttää talvella – ja ne ovat terveellisiäkin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 3 porkkanaa, raasteena
- 1 lohko juuriselleriä, raasteena
- 2 palsternakkaa, raasteena
- 2 dl purjoa, suikaleina
- 4 annosta pastaa, keitettynä
- 1 pkt pekonia, suikaleina
- 2 dl mustia oliiveja
Juustokastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 3 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Raasta kaikki juurekset ja viipaloi purjo. Keitä pasta. Paista pekoni kevyesti ja valuta. Sekoita kaikki uunivuoassa, kääntele mukaan oliivit.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista margariini ja jauhot, lisää maito. Mausta ja anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia. Kääntele mukaan juusto ja kaada kastike vuokaan. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti