Pasta & Fagioli
Ruokaisa pasta saa makua savukinkusta ja potkua chilistä. Kokeile herkullista reseptiä!
Ainekset
- 500 g kuivattuja borlottipapuja
- (vettä)
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 sellerin varsi
- 100 g savukylkeä
- oliiviöljyä
- suolaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 laakerinlehti
- 2 l kana- tai kasvislientä
- 200 g pientä pennepastaa
- parmesaaniraastetta
- (punaviinietikkaa)
- yrttiöljyä (oliiviöljyä ja timjamia, rosmariinia, laakerinlehteä, meiramia, kynteliä)
- 2 valkosipulin kynttä
- pala chilipippuria
Valmistusohje
Liota papuja vedessä ainakin vuorokauden verran. Pilko vihannekset isoiksi paloiksi ja freesaa savukyljen kanssa oliiviöljyssä n. 5 minuuttia.
Lisää suola, pavut, valkosipulinkynnet ja pala laakerinlehteä. Lisää 2 l kana- tai kasvislientä ja keitä leppeällä lämmöllä kaksi tuntia.
Keitä makaronit kypsiksi erillisessä kattilassa.
Kun pavut alkavat hajota, ota kylki ja laakeri pois ja kauho kolmannes pavuista syrjään ja soseuta loput tehosekoittimella.
Lisää kokonaiset pavut sattumiksi keittoon keitetyn makaronin kanssa. Pilko siankylki pieniksi kuutioiksi ja jaa se lautasten pohjalle, kaada keitto päälle ja mausta parmesaaniraasteella. Hyvää hapokkuutta antaa ripaus punaviinietikkaa.
Viimeistele lorauksella yrttiöljyä, jonka valmistat helposti liottamalla yrttejä oliiviöljyssä vähintään puolentoista vuorokauden ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti