Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta & Fagioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruokaisa pasta saa makua savukinkusta ja potkua chilistä. Kokeile herkullista reseptiä!

Ainekset

  • 500 g kuivattuja borlottipapuja
  • (vettä)
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 sellerin varsi
  • 100 g savukylkeä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 2 l kana- tai kasvislientä
  • 200 g pientä pennepastaa
  • parmesaaniraastetta
  • (punaviinietikkaa)
  • yrttiöljyä (oliiviöljyä ja timjamia, rosmariinia, laakerinlehteä, meiramia, kynteliä)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • pala chilipippuria

Valmistusohje

Liota papuja vedessä ainakin vuorokauden verran. Pilko vihannekset isoiksi paloiksi ja freesaa savukyljen kanssa oliiviöljyssä n. 5 minuuttia.

Lisää suola, pavut, valkosipulinkynnet ja pala laakerinlehteä. Lisää 2 l kana- tai kasvislientä ja keitä leppeällä lämmöllä kaksi tuntia.

Keitä makaronit kypsiksi erillisessä kattilassa.

Kun pavut alkavat hajota, ota kylki ja laakeri pois ja kauho kolmannes pavuista syrjään ja soseuta loput tehosekoittimella.

Lisää kokonaiset pavut sattumiksi keittoon keitetyn makaronin kanssa. Pilko siankylki pieniksi kuutioiksi ja jaa se lautasten pohjalle, kaada keitto päälle ja mausta parmesaaniraasteella. Hyvää hapokkuutta antaa ripaus punaviinietikkaa.

Viimeistele lorauksella yrttiöljyä, jonka valmistat helposti liottamalla yrttejä oliiviöljyssä vähintään puolentoista vuorokauden ajan.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataKanacurrya, parsakaalia ja paksoitaKala-äyriäispastaJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraMustasilmäpapuja sienten keraKyljykset osso bucon tapaan
KinkkupastaLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupasta
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Pastaa parsakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pastaa kinkun ja mozzarellan kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagettia kinkun ja tomaattien kera

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Kinkku-kasvispasta

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pastaa kinkun, tomaatin ja mozzarellan kanssa