Pasta Carbonara mustalla spagetilla ja uppomunalla

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnusen reseptillä klassikkoherkku saa hienostuneen vivahteen.

4-6 hengelle

  • 500 g mustaa spaghettia
  • 250 g pekonia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 purjoa
  • 4 rkl voita
  • 4 kananmunaa
  • 5 rkl suolaa
  • kasvislientä
  • 4 rkl pecorinoa, raastettuna
  • mustapippuria
  • 1 tl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

Pese purjot ja suikaloi niiden valkoinen ja vaaleanvihreä osa ohueksi. Pilko pekoni. Paista pekonia hivenen rapsakaksi ja lisää puolivälissä purjo mukaan pehmenemään. Mausta hennosti suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan hiukan kasvislientä ja hauduttele muutama minuutti. Kun kastike alkaa olla valmis, lisää mukaan voi pieninä paloina. Sekoita se kunnolla joukkoon.

Keitä pasta al denteksi. Täydellinen suola tulee kaavalla 100 g pastaa/ 1 l vettä / 1 rkl suolaa. Säästä pastan keitinvettä kupillinen.

Lisää pasta kastikkeeseen, sekoita ja heitä mukaan pecorino. Sekoita kuumalla pannulla minuutin ajan ja lisää joukkoon pastan keitinvettä kosteuden mukaan. Lopputuloksen tulee olla mehevä.

Keitä uppomuna. Keitä kattilassa vesi kiehumispisteeseen ja lisää mukaan 1 tl valkoviinietikkaa (muukin etikka käy). Riko muna varovasti lasiin. Pyöräytä kattilaan pyörre ja tiputa muna veteen kiehumaan pariksi minuutiksi. Nosta reikäkauhalla pois. Asettele muna pasta-annoksen päälle, lorauta hiukan hyvää oliiviöljyä ja rouhi pikkuisen mustapippuria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!