Pasta carbonara
Spagetti carbonara on pastojen klassikko, joka on helppo ja nopea valmistaa. Parmesanjuustolla höystetty lihaisa annos tuo tuulahduksen Italiaa keittiöösi. Tuoreutta annokseen antaa basilika.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 pss (400 g) spagettia
- 300 g pekonia
- 1 iso sipuli
- mustapippuria
- 1 dl kermaa
- 50 g parmesanjuustoa
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Keitä spagetti lähes kypsäksi runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa pekoni suikaleiksi tai pieniksi kuutioiksi ja kuullota silputun sipulin ja viipaloidun valkosipulin kanssa kattilan tai pannun pohjalla.
Kun rasva on irronnut niin, että pekoninpalat ovat rapeita, lisää spagetti, mausta mustapippurilla ja sekoita hyvin. Raasta parmesan ja sekoita puolet siitä pastan sekaan.
Siirrä pois hellalta ja sekoita kerma pastan joukkoon. Koristele ja viimeistele basilikalla ja lopulla parmesanilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa