Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pasta bolognese

Julkaistu 23.04.2013 13:59

4 annosta

  • 300 g spagettia
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 purkillinen tomaattimurskaa
  • 1 hienonnettu sipuli
  • pieniksi kuutioiksi leikattu porkkana
  • pieniksi kuutioiksi leikattu juuriselleri
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1/4 tl timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkana erittäin pieniksi kuutioiksi. Kuori juuriselleri ja raasta se karkealla terällä. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa. Pane joukkoon jauheliha ja kuullota kullanruskeaksi.

2. Ripottele jauhot päälle ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja tomaattimurska, mausta sitten kastike yrttimausteen ja purista joukkoon valkosipuli. Hauduta kannen alla alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

4. Tarjoile pasta kastikkeen ja parmesaaniraasteen kera.

Tässä klassinen bolognalaisen alkuruoan ohje. Aidossa bolognesekastikkeessa käytetään aina lihalientä, porkkanaa ja juuriselleriä. Juuri nämä ainesosat antavat kastikkeelle sen ominaisen maun. Tarjoile spagetin ja parmesaaniraasteen kera.

Lisää aiheesta:

Grillattua halloumijuustoa avokadon keraJauhelihakastiketta ja pastaaSpagetti ja jauhelihakastikePasta Bolognese parmesaaniraasteen keraJauhelihalasagneJauhelihalla täytetty conchigiale
JauhelihapastaLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapasta
  • 03.11.202311:03
    Makaronilaatikko

    Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko

  • 13.03.202317:30
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen helppo pasta bolognese

  • 29.01.202010:28
    Jauhelihakastike

    Aito bolognesekastike – ragù alla bolognese

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kiinalaista nuudeleita jauhelihan kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pasta Bolognese parmesaaniraasteen kera