Passionhedelmäjäädyke
Tämä kermainen jäädyke maistuu ihanasti passionhedelmältä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ dl appelsiinimehutiivistettä
- 4 passionhedelmää
- 3 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2-3 cl appelsiinilikööriä
Tarjoiluun
- 2 passionhedelmää
- 1 rasia ananaskirsikoita
- muutama sitruunamelissan lehti
Valmistusohje
1. Halkaise passionhedelmät ja raaputa ulos hedelmäliha. Siivilöi siemenet ja säästä ne. Erottele munat keltuaisiin ja valkuaisiin, sekoita keltuaiset appelsiinimehun, passiohedelmämehun ja sokerin kanssa. Vatkaa seos lämpimässä vesihauteessa paksuksi kreemiksi ja anna kylmetä.
2. Vatkaa kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kylmä keltuaisvaahto liköörin ja kermavaahdon kanssa. Kääntele mukaan valkuaisvaahto ja sekoita varovaisesti tasaiseksi massaksi. Kaada massa annosvuokiin tai isoon vuokaan, jonka olet vuorannut muovikelmulla. Pakasta n. 6 tuntia.
3. Anna jäädykkeen sulaa jääkaapissa n. 20 minuuttia ennen tarjoilua. Halkaise koristeluun tulevat passionhedelmät ja raaputa ulos hedelmäliha. Leikkaa jäädyke annospaloiksi, koristele passionhedelmällä, ananaskirsikoilla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa