Passionhedelmäjäädyke
Tämä kermainen jäädyke maistuu ihanasti passionhedelmältä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ dl appelsiinimehutiivistettä
- 4 passionhedelmää
- 3 dl kermaa
- 1 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2-3 cl appelsiinilikööriä
Tarjoiluun
- 2 passionhedelmää
- 1 rasia ananaskirsikoita
- muutama sitruunamelissan lehti
Valmistusohje
1. Halkaise passionhedelmät ja raaputa ulos hedelmäliha. Siivilöi siemenet ja säästä ne. Erottele munat keltuaisiin ja valkuaisiin, sekoita keltuaiset appelsiinimehun, passiohedelmämehun ja sokerin kanssa. Vatkaa seos lämpimässä vesihauteessa paksuksi kreemiksi ja anna kylmetä.
2. Vatkaa kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kylmä keltuaisvaahto liköörin ja kermavaahdon kanssa. Kääntele mukaan valkuaisvaahto ja sekoita varovaisesti tasaiseksi massaksi. Kaada massa annosvuokiin tai isoon vuokaan, jonka olet vuorannut muovikelmulla. Pakasta n. 6 tuntia.
3. Anna jäädykkeen sulaa jääkaapissa n. 20 minuuttia ennen tarjoilua. Halkaise koristeluun tulevat passionhedelmät ja raaputa ulos hedelmäliha. Leikkaa jäädyke annospaloiksi, koristele passionhedelmällä, ananaskirsikoilla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti