Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Mummon raparperitartletti, Samun resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 raparperin vartta
  • 150 g voita
  • 200 g vehnäjauhoa
  • ¾ prk mascarpone-juustoa
  • ½ prk kermaviiliä
  • 2 tl ruokosokeria
  • 2 tl Meira kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vajaa 1tl leivinjauhetta
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 4 mintun lehteä

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 175 astetta.

Tee piirakkataikina: siivilöi kulhoon jauhot, voi ja leivinjauhe. Sekoita käsin sileäksi taikinaksi. Voitele tartlettivuoat voilla.

Asettele taikina vuokiin, peitä foliolla johon olet pistellyt reikiä ja laita uuniin 15 minuutiksi. Kuori raparperi ja leikkaa viipaleiksi. Keitä raparperia sokerilla maustetussa vedessä inkiväärin kanssa, kunnes raparperi on pehmeää. 

Laita mascarpone ja kermaviili kulhoon vaniljasokerin ja 1 tl kanelia kanssa ja vatkaa massa kuohkeaksi. Kun raparperi on kypsää, poimi inkivääri pois ja sekoita raparperi massaan.

Kun piirakkapohjat ovat kypsät, ota uunista ja irrota varovasti vuoista. Anna piirakkapohjan jäähtyä hetken ja laita massa piirakkaan. 

Laita massan päälle kauniisti raparperin viipaleita, kanelia ja ruokosokeria.

Sulata ruokosokeri toholla, ja koristele mintunlehdillä.

 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kaura-omena paistos ja omenarahka, Antin reseptiMasterChef: Mutakakku – Jennyn reseptiMasterChef: Britakakku ja mansikkakastike – Ellan reseptiMansikkapiirakka hyytelölläRaparperitorttuRaparperikakku vaniljakastikkeella
MasterChef-reseptitMasterChefLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti