Passion-pavlova
Suuren balettitähden mukaan nimetty jälkiruoka on kevyt ja kuohkea kuin tanssijattaren tyllinen tutu. Alkuperäinen resepti itsetehtyine marenkipohjineen on hieman työläs, mutta osto-marengeilla väärennetty herkku on taivaallinen sekin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kymmenelle
- 2 valmista marenkipohjaa
Sokeriliemi
- 3 dl sokeria
- 5 dl vettä
- 6 passion-hedelmää
Täyte
- 6 dl kuohukermaa
- 300 g mansikoita
- 2 banaania
- 5 ananasrengasta
- 1 pieni terttu viinirypäleitä
Valmistusohje
1. Sokeriliemi: Keitä vettä ja sokeria ilman kantta 15 minuuttia. Koverra passion-hedelmien sisus ja lisää se sokeriliemeen. Keitä vielä 15 minuuttia ja jäähdytä.
2. Viipaloi mansikat ja banaanit ja pane viipaleet jäähtyneeseen sokeriliemeen. Paloittele ananasrenkaat, puolita rypäleet (poista mahdolliset siemenet) ja lisää nämäkin hedelmät liemeen.
3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Laita marenkilevy pohjimmaiseksi ja kerrostele sen jälkeen hedelmäseosta ja kermavaahtoa, nosta toinen marenkilevy päälle ja kerrostele loput hedelmät ja kermavaahto. Tarjoile heti, etteivät marengit ehdi pehmetä liikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa