Passion-pavlova

Suuren balettitähden mukaan nimetty jälkiruoka on kevyt ja kuohkea kuin tanssijattaren tyllinen tutu. Alkuperäinen resepti itsetehtyine marenkipohjineen on hieman työläs, mutta osto-marengeilla väärennetty herkku on taivaallinen sekin.

Kymmenelle

  • 2 valmista marenkipohjaa

Sokeriliemi

  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vettä
  • 6 passion-hedelmää

Täyte

  • 6 dl kuohukermaa
  • 300 g mansikoita
  • 2 banaania
  • 5 ananasrengasta
  • 1 pieni terttu viinirypäleitä

Valmistusohje

1. Sokeriliemi: Keitä vettä ja sokeria ilman kantta 15 minuuttia. Koverra passion-hedelmien sisus ja lisää se sokeriliemeen. Keitä vielä 15 minuuttia ja jäähdytä.

2. Viipaloi mansikat ja banaanit ja pane viipaleet jäähtyneeseen sokeriliemeen. Paloittele ananasrenkaat, puolita rypäleet (poista mahdolliset siemenet) ja lisää nämäkin hedelmät liemeen.

3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Laita marenkilevy pohjimmaiseksi ja kerrostele sen jälkeen hedelmäseosta ja kermavaahtoa, nosta toinen marenkilevy päälle ja kerrostele loput hedelmät ja kermavaahto. Tarjoile heti, etteivät marengit ehdi pehmetä liikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!