Pashalotta

Herkullinen pääsiäinen on pian täällä. Makuja-kokki Krista valmistaa tunnelmaan sopivan leivonnaisen.

Pohja

  • 1 (kaupan) kääretorttu (noin 400 g)

Pashatäyte

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl rusinoita
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 dl vispikermaa
  • 8 liivatetta
  • 1 appelsiinin puristettu mehu

Valmistusohje

Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi paloiksi. Vuoraa irtopohjaisen, leivinpaperoidun kakkuvuoan reunat ja pohja kääretorttuviipaleilla. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin kymmeneksi minuutiksi.

Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sitrusten kuoriraasteet, sitruunamehu, rusinat, mantelit ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon.

Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä pieni hetki ja sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!