Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pashalotta

Julkaistu 26.03.2013 07:24

Herkullinen pääsiäinen on pian täällä. Makuja-kokki Krista valmistaa tunnelmaan sopivan leivonnaisen.

Pohja

  • 1 (kaupan) kääretorttu (noin 400 g)

Pashatäyte

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl rusinoita
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 dl vispikermaa
  • 8 liivatetta
  • 1 appelsiinin puristettu mehu

Valmistusohje

Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi paloiksi. Vuoraa irtopohjaisen, leivinpaperoidun kakkuvuoan reunat ja pohja kääretorttuviipaleilla. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin kymmeneksi minuutiksi.

Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sitrusten kuoriraasteet, sitruunamehu, rusinat, mantelit ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon.

Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä pieni hetki ja sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Lisää aiheesta:

Gluteeniton tuorejuustokakkuPääsiäiskakkuRuneberginmuffinitPähkinäiset piparineliöt JuustokeksikakkuGluteeniton Mango-tuorejuustokakku
KakkuPashaMakeat leivonnaisetMakujaPääsiäinenHuomenta SuomiVideoreseptitLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 19.12.202309:16
    Huomenta Suomi

    Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

  • 28.04.202313:19
    Kääretorttu

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 09.03.202315:07
    Pääsiäinen

    Marskin mämmikakku

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?