Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsarisotto

Hellapoliisi/Kati Jaakola
Julkaistu 26.03.2018 11:42

MTV LIFESTYLE

Kevään ensimmäiset parsat löytyvät jo kaupan hedelmä- ja vihannesosastoilta. Ihana parsarisotto lämmittää kevät-talven pakkaspäivinä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset (4 annosta)

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 6 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä (tai vettä)
  • 150 g mascarponejuustoa
  • suolaa maun mukaan myllystä
  • mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • rucolaa

Valmistusohje

Leikkaa tankoparsasta tyvestä muutama sentti ja kuori kevyesti vartta kuorimaveitsellä. Kiehauta vesi, lisää suola ja parsat ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes parsassa on vielä puruvastusta. Valuta ja leikkaa parsat muutamaan osaan.

Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota sipulisilppua. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää kasvisfondi ja vettä vähän kerrallaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla.

Lisää valkoviiniä. Lisää tarvittaessa lisää vettä tai valkoviiniä. Sekoita lopuksi joukkoon paloitellut parsat ja mascarponejuusto. Kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarjoa heti! Koristele annokset rucolalla.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisottoVihanneksia sitruunakastikkeessaRisottoa parsallaSaaristolaissoppaFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukatKanakeitto sitruunaruohon ja inkiväärin kera
HellapoliisiRisottoPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney