Parsarisotto

hellapoliisiParsarisotto
Hellapoliisi/Kati Jaakola

Kevään ensimmäiset parsat löytyvät jo kaupan hedelmä- ja vihannesosastoilta. Ihana parsarisotto lämmittää kevät-talven pakkaspäivinä.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 6 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä (tai vettä)
  • 150 g mascarponejuustoa
  • suolaa maun mukaan myllystä
  • mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • rucolaa

Valmistusohje

Leikkaa tankoparsasta tyvestä muutama sentti ja kuori kevyesti vartta kuorimaveitsellä. Kiehauta vesi, lisää suola ja parsat ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes parsassa on vielä puruvastusta. Valuta ja leikkaa parsat muutamaan osaan.

Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota sipulisilppua. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää kasvisfondi ja vettä vähän kerrallaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla.

Lisää valkoviiniä. Lisää tarvittaessa lisää vettä tai valkoviiniä. Sekoita lopuksi joukkoon paloitellut parsat ja mascarponejuusto. Kuumenna. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Tarjoa heti! Koristele annokset rucolalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.