Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsapiirakka

Julkaistu 27.04.2015 10:58

Maa- ja kotitalousnaisten reseptillä leivottu piirakka sopii vaikkapa vappupiknikille. Resepti: Helena Velin ja Satu Nokkonen Kuva: Timo Viljakainen

Ainekset

  • (vuoka, halkaisija n. 30 cm tai 2 kpl suorakaidevuokia n. 35 x 10 cm)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl kylmää vettä

Täyte

  • 500 g vihreää parsaa
  • 1 l vettä
  • 0,75 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • (muutama kirsikkatomaatti)
  • 1,5 dl (75 g) juustoraastetta (esim. kermajuustoa, mozzarellaraastetta)
  • 3 munaa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Valmista pohja: Mittaa kulhoon kuivat aineet, sekoita ainekset. Nypi sekaan voi tai margariini kunnes seoksesta tulee murumaista. Lisää vesi. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.

Taputtele taikina jauhotetulla kädellä heti sen valmistuttua (jolloin taikina on pehmeää ja helppo levittä) voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin.  

Kuori parsat ja leikkaa tyviosasta puinen osa pois. Keitä parsat laakeassa kattilassa suolalla, sokerilla ja rasvalla maustetussa vedessä. Valuta. Puolita tomaatit.  

Asettele parsat pohjalle. Ripota juustoraaste päälle

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää nesteet. Mausta. Kaada seos tasaisesti täytteen päälle

Asettele tomaatinpuolikkaat leikkauspinta ylöspäin pohjalle.

Paista 200 asteessa 25–35 min uunin alimmalla paistotasolla.

Vinkit:

Käytä piirakkaan parsan tilalla nuoria maitohorsman versoja. Esikeitä myös ne. Myös muut kasvikset sopivat piirakan täytteeksi.

Keraamisessa vuoassa piirakka paistuu hitaammin kuin metallisissa pinnoitetuissa vuoissa.

Lisää aiheesta:

VihannespiirakkaSipuli-anjovispiirasLohi-fetapiirasTomaattipiirasParsa-vuohenjuustopiirasHellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
Suolaiset piirakatPäivän reseptiJuhlatLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset piirakat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 25.12.202409:00
    Kasvispiirakka

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 02.05.202312:11
    Pinaattipiirakka

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 16.12.202117:17
    Pasteijat

    Savuporopasteijat

  • 18.09.202012:41
    Kasvispiirakka

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi