Parsabavaroise

Bavaroise on eräänlainen hyydyke, joka usein tarjoillaan jälkiruokana. Parsalla maustettuna siitä tuleekin pehmeä alkuruoka.

Kuudelle

  • 1 nippu valkeaa parsaa
  • 3 liivatelehteä
  • 4 munankeltuaista
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 ½ dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • 6 rkl kirjolohenmätiä
  • kirsikkatomaatteja
  • tilliä
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Päivä 1: Puhdista parsat, paloittele pienemmiksi paloiksi ja keitä pehmeiksi. Sekoita tasaiseksi pyreeksi tilkan keittovettä kanssa sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa sillä aikaa keltuaiset paksuksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuori. Kuumenna maito kiehuvaksi, ota liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja anna niiden sulaa maidossa. Kaada kuuma maito munavaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma ja kääntele se sekä parsa maito-munaseokseen sen jäähdyttyä. Kaada seos vedellä huuhdottuihin annoskuppeihin. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

3. Päivä 2: Kumoa bavaroiset lautasille. Koristele kirjolohenmädillä, tomaateilla, tillillä ja ruohosipulilla.

Parhaat ruokaohjelmat