Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsabavaroise

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Bavaroise on eräänlainen hyydyke, joka usein tarjoillaan jälkiruokana. Parsalla maustettuna siitä tuleekin pehmeä alkuruoka.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 1 nippu valkeaa parsaa
  • 3 liivatelehteä
  • 4 munankeltuaista
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 ½ dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • 6 rkl kirjolohenmätiä
  • kirsikkatomaatteja
  • tilliä
  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Päivä 1: Puhdista parsat, paloittele pienemmiksi paloiksi ja keitä pehmeiksi. Sekoita tasaiseksi pyreeksi tilkan keittovettä kanssa sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa sillä aikaa keltuaiset paksuksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuori. Kuumenna maito kiehuvaksi, ota liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja anna niiden sulaa maidossa. Kaada kuuma maito munavaahtoon samalla voimakkaasti vatkaten. Anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma ja kääntele se sekä parsa maito-munaseokseen sen jäähdyttyä. Kaada seos vedellä huuhdottuihin annoskuppeihin. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

3. Päivä 2: Kumoa bavaroiset lautasille. Koristele kirjolohenmädillä, tomaateilla, tillillä ja ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

KookosjälkiruokaPersikkainen jälkiruokakeittoRaparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenetSilakka-aladobiRanskalainen persiljakinkkuKananmaksamousse
ParsaAlkuruoatGluteenitonLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta