Parsaa Polonaise
Tämän tunnetun ruokalajin alkuperäinen nimi on kukkakaalia Polonaise, mutta tässä versiossa kukkakaali korvataan tankoparsalla.. Tarjoa alkuruokana, kevyenä lounaana tai illallisena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- tuoretta valkoista tankoparsaa, noin 24 kpl
- 2 kovaksikeitettyä kananmunaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl voita
- 1 dl murennettua, edellispäivän vaaleaa leipää
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja puhdista parsat nupusta tyviosaan päin. Keitä pehmeäksi 10-15 minuuttia. Hienonna munat ja persilja, mausta varovasti suolalla ja pippurilla.
2. Paista murennettu leipä voissa kullankeltaiseksi.
3. Nosta parsat lämpimille lautasille. Ripottele päälle persiljaa, hienonnettua kananmunaa ja juuri paistettuja leivänmuruja. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti