Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsaa filotaikinassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hauska alkuruoka, jonka voit valmistella etukäteen ja vain kypsentää uunissa juuri ennen vieraiden saapumista.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 nippua vihreää parsaa
  • 4 arkkia filotaikinaa
  • 1 vatkattu kananmuna
  • ½ dl viipaloituja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista parsat. Kaulitse filotaikina ja leikkaa paloja, jotka ulottuvat parsoja noin puoliväliin, ja jotka ulottuvat puolikkaan parsanipun ympärille +5 cm. Kääri parsat taikinarulliin ja kiinnitä vatkatulla munalla. Painele pohjat tasaisiksi, niin että parsat seisovat tukevasti pystyssä tarjoillessa.

2. Laita parsakääröt makaamaan sauma alaspäin voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Penslaa taikina lopulla kananmunalla ja ripottele päälle pähkinöitä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan.

3. Laita vuoka uuniin n. 20 minuutiksi. Tarjoile rullat seisaaltaan joululyhteen tapaan.

Lisää aiheesta:

Parsaa ja pähkinöitäGorgonzolanyytitParsakrustaditParsaa paketissaMaissi-parsakaalilaatikkoVoitaikinanyytit omenalla
FiloParsaviikotBrunssiAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Filo
  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Kreetalainen kesäkurpitsapiiras

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Kasvisnyytit

  • 18.02.201300:00
    Parsaviikot

    Parsaa filotaikinassa

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Omena-aprikoosistruudeli

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Filopiiraat kasvistäytteellä