Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsa-vuohenjuustopiiras

Julkaistu 11.04.2014 14:10

Kevään herkku, parsa taipuu moneen. Leivo ihastuttava parsa-vuohenjuustopiiras ja nauti raikkaan salaatin kanssa. Parsapiiraan reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Pohja

  • 100 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä tai kermaa

Täyte

  • vettä
  • suolaa
  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 3 aurinkokuivattua tomaattia
  • mustapippuria myllystä
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 100 g juustoraastetta
  • ripaus timjamia

Valmistusohje

Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.

Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.

Kuori parsat nupuista alaspäin kevyesti ja leikkaa muutama sentti tyvestä puumaista vartta.

Kiehauta parsat, mutta jätä pureskeltavan napakoiksi.

Laita parsat piiraspohjan päälle ja viipaloi väleihin vuohenjuustoa.

Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele joukkoon.

Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.

Sekoita ruokakerma, munat, juustoraaste ja timjami keskenään ja kaada muiden ainesten päälle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohjeVihannespiirakkaPinjanmakuinen fetajuusto-parsakaalipiirasParsapiirakka Pinaatti-vuohenjuustopiirasHellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
JuustopiirakkaKasvispiirakkaPäivän reseptiHellapoliisiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka
  • 11.12.201513:43
    Päivän resepti

    Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Punasipuliquiche

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Butlerin juustopiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Mehevä juusto-paprikapiiras