Parsa-vuohenjuustopiiras

Kevään herkku, parsa taipuu moneen. Leivo ihastuttava parsa-vuohenjuustopiiras ja nauti raikkaan salaatin kanssa. Parsapiiraan reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Pohja

  • 100 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä tai kermaa

Täyte

  • vettä
  • suolaa
  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 3 aurinkokuivattua tomaattia
  • mustapippuria myllystä
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 100 g juustoraastetta
  • ripaus timjamia

Valmistusohje

Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ja lisää joukkoon vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.

Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.

Kuori parsat nupuista alaspäin kevyesti ja leikkaa muutama sentti tyvestä puumaista vartta.

Kiehauta parsat, mutta jätä pureskeltavan napakoiksi.

Laita parsat piiraspohjan päälle ja viipaloi väleihin vuohenjuustoa.

Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja ripottele joukkoon.

Rouhi pinnalle mustapippuria myllystä.

Sekoita ruokakerma, munat, juustoraaste ja timjami keskenään ja kaada muiden ainesten päälle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja