Parmesaanilla kuorrutetut etanat kurkkupedillä

Himoitsetko etanoita? Kokeile kokki Antti Vahteran reseptiä!

Ainekset

  • 7 etanaa henkeä kohden
  • 1 tuore kurkku
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 4 dl smetanaa
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • ripaus cayennepippuria
  • 30 g raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Kuori kurkku, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Paloittele kurkku sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele etanat kylmässä vedessä. Kuullota kurkkukuutiot, piparjuuri ja hyvin kuivatut etanat kevyesti voissa laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää smetana, Dijon-sinappi ja mausteet. Anna kiehahtaa ja tarkista maku.

Kaada kurkkukastike ja etanat uuninkestävään vuokaan tai lautaselle ja nostele etanat pinnalle. Ripottele päälle parmesaanijuustoa. Kuorruta 250-asteisessa uunissa tai grillissä noin 5 minuuttia. Herkuttele paahdetun leivän tai patongin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.