Parmankinkkunyytit viherpedillä

Kaunis ja maukas alkuruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Viherpediksi voit käyttää mitä vihreitä lehtiä hyvänsä: rucolaa, pinaattia, tuoreita punajuuren naatteja, suolaheinää jne.

Kuudelle

  • 6 viipaletta parmankinkkua

Täyte

  • ½ porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 rasia Philadelphia-juustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rasia maustekrassia
  • ½ tl kuivattua meiramia
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • vihreitä lehtiä makusi mukaan

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja raasta se karkeasti. Leikkaa sellerinvarsi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja silppua krassi. Sekoita yhteen porkkana, selleri, tuorejuusto, krassi, meirami, suola ja mustapippuri myllystä. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita huolella.

2. Muotoile 6 palloa massasta. Kietaise pallot kinkkuviipaleeseen. Säilytä nyyttejä kylmässä tuorekelmun alla tarjoiluun asti.

3. Puhdista vihreitä lehtiä ja aseta ne tarjoiluvadille. Aseta kinkkunyytit viherpedille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!