Parmankinkkunyytit viherpedillä
Kaunis ja maukas alkuruoka, jonka voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Viherpediksi voit käyttää mitä vihreitä lehtiä hyvänsä: rucolaa, pinaattia, tuoreita punajuuren naatteja, suolaheinää jne.
Kuudelle
- 6 viipaletta parmankinkkua
Täyte
- ½ porkkana
- 1 lehtisellerin varsi
- 1 rasia Philadelphia-juustoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rasia maustekrassia
- ½ tl kuivattua meiramia
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- vihreitä lehtiä makusi mukaan
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja raasta se karkeasti. Leikkaa sellerinvarsi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja silppua krassi. Sekoita yhteen porkkana, selleri, tuorejuusto, krassi, meirami, suola ja mustapippuri myllystä. Purista sekaan valkosipulinkynsi ja sekoita huolella.
2. Muotoile 6 palloa massasta. Kietaise pallot kinkkuviipaleeseen. Säilytä nyyttejä kylmässä tuorekelmun alla tarjoiluun asti.
3. Puhdista vihreitä lehtiä ja aseta ne tarjoiluvadille. Aseta kinkkunyytit viherpedille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti