Parmankinkkucroissantit uppomunalla ja Gruyere-juustolla
Täytetyt croissantit maistuvat aamiaiseksi tai iltapalaksi.
4 annosta
- 4 croissanttia
- 4 ruokalusikallista kokojyväsinappia (esim. Maille)
- 100 g Gruyere-juustoa, viipaleina
- 4 kananmunaa
- 8 siivua parmankinkkua
- suolaa ja mustapippuria
- tilkka etikkaa
Valmistusohje
Esilämmintä uuni 200 asteeseen ja lämmitä croisantteja uunissa 5 minuuttia. Halkaise tämän jälkeen croisantit ja levitä alapuolelle sinappia, asettele juustoviipaleet päälle ja paahda niitä uunissa, kunnes juusto kuplii. Valmista tällä välin uppomunat lisäämällä kiehuvaan veteen tilkka etikkaa ja keittämällä kananmunaa ilman kuorta 2-3 minuuttia. Valuta vielä uppomunat esim. talouspaperin päällä. Aseta uppomuna ja kaksi siivua parmankinkkua uunista otetun juustopuolen päälle ja viimeistele croissantin yläpuoli päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje