Parmankinkkua ja piparjuurijuustoa
Julkaistu
Tällä ruokalajilla on italialainen esikuva. Siihen tulee ilman muuta paperinohuita parmankinkkuviipaleita tai muuta ilmakuivattua kinkkua. Ja juuston tulee maistua vahvasti piparjuurelta ja miedon happamalta rahkan ja ranskankerman ansiosta.
Neljälle
- 400 g parmankinkkua ohuina viipaleina
- 1 dl rahkaa
- ½ dl ranskankermaa
- 1 pieni pala piparjuurta
- suolaa ja valkopippuria
- sesongin salaattia
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta piparjuuri.
2. Sekoita piparjuuri, rahka ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Asettele huuhdellut salaatinlehdet, kinkku ja piparjuurijuusto kauniisti lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan