Pariisilaispitko
Käytä valmiiksi kaulittua, pitkulaista voitaikinaa. Jos sellaista ei löydy, voit käyttää myös pakastettua voitaikinaa isoiksi levyiksi kaulittuna.
6-8 palaan
- 1 valmiiksi kaulittu voitaikinalevy
Täyte
- 3 omenaa, ohuina lohkoina
- 1 dl appelsiinimarmeladia
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Kääri valmiiksi kaulittu voitaikina auki leivinpaperilleen. Kääntele taikina kokoon kolmeen osaan ja kaulitse se n. 25X12 cm kokoiseksi. Merkitse taikinapyörällä viiva n. 1 cm reunan sisäpuolelle.
2. Asettele omenalohkot kattotiilten tavoin reunan sisäpuolelle. Laita pitko jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita pitko pellille. Penslaa pitkon taikinareuna munalla ja levitä omenoille marmeladia. Paista n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa