Pariisilaiset purilaiset
Tämä on hauska ja helppo ruoka valmistaa tarjoiluksi esimerkiksi elokuvan jälkeen, myös hampurilaisystävät pitävät tästä. Suosittelemme olutta ruokajuomaksi, vaikka ruoka onkin pariisilainen.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 3 rkl voita
- 4 kananmunaa (nämä paistetaan)
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 keltasipuli
- 1 kananmuna tai 2 munankeltuaista
- 1 ½ dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- 1 säilykepunajuuri
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja punajuuri. Sekoita jauheliha, sipuli, muna tai keltuaiset, vesi ja vastajauhettu valkopippuri. Lisää punajuuret ja kaprikset. Sekoita. Muotoile neljä pihviä, asettele ne leiville.
2. Paista neljä munaa, pidä lämpimänä.
3. Paista pariisilaiset kevyesti ruskistetussa voissa, ensin lihapuoli, sitten leipäpuoli. Tarjoile vastapaistettuina paistetun munan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan