Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pariisilaiset purilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 3 rkl voita
  • 4 kananmunaa (nämä paistetaan)
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 kananmuna tai 2 munankeltuaista
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • 1 säilykepunajuuri
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja punajuuri. Sekoita jauheliha, sipuli, muna tai keltuaiset, vesi ja vastajauhettu valkopippuri. Lisää punajuuret ja kaprikset. Sekoita. Muotoile neljä pihviä, asettele ne leiville.

2. Paista neljä munaa, pidä lämpimänä.

3. Paista pariisilaiset kevyesti ruskistetussa voissa, ensin lihapuoli, sitten leipäpuoli. Tarjoile vastapaistettuina paistetun munan kera.

Tämä on hauska ja helppo ruoka valmistaa tarjoiluksi esimerkiksi elokuvan jälkeen, myös hampurilaisystävät pitävät tästä. Suosittelemme olutta ruokajuomaksi, vaikka ruoka onkin pariisilainen.

Lisää aiheesta:

SuutarinlaatikkoLihatäytteiset pinaattiohukaisetErikoispyttipannuRaakapihviä lisukkeillaPaistetut frikadellit ruisleivälläWieninleike anjoviksen kera
LihavoileipäVälipalatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät