Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parhaat lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdelletoista

  • 1 kg porsaanseläkettä tai -lapaa
  • 1,8 kg paahtopaistia tai naudan selkäpaistia
  • 1 kg viipaloitua punasipulia
  • voita sipulien paistamiseen
  • 150 g korppujauhoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 6 kananmunaa
  • 12 g jauhettua valkopippuria
  • 15 g sokeria
  • 32 g suolaa

Valmistusohje

1. Ruskista sipulit rohkeasti tummanruskeiksi voissa. Paloittele lihat, poista jänteet ja rasva. Jauha sipulit ja liha lihamyllyn karkealla terällä. Yhdistä korppujauhot, kerma ja maito, anna korppujauhojen turvota. Sekoita korppujauhoseos ja jauhettu liha-sipuliseos, lisää munat ja mausta. Paista pieni koepihvi tarkistaaksesi maun.

2. Pyörittele pyöreitä lihapullia, käsin, veteen kastettujen lusikoiden avulla tai pursotinpussilla.

3. Laita lihapullat vedellä huuhdellulle laudalle tai tarjottimelle odottamaan paistamista. Ruskista ne runsaassa voi-öljyseoksessa, ravistele pannua silloin tällöin jotta lihapullat paistuvat tasaisesti joka puolelta. Laita lihapullat pataan, ja jälkipaista n. 4 minuuttia, lisää pohjalle mielellään tilkka kermaa.

Tämä satsi lihapullia riittää monelle – kun kerran alat paistaa, kannattaa tehdä paljon kerralla. Lihapullat voi hyvin pakastaa, jos niitä jää yli. Ne maistuvat myös hyviltä kylmänä leivän päällä.

Lisää aiheesta:

Juurespaistos lihapullien keraRuotsalaiset lihapullatLihapullat kermakastikkeessaKlassiset lihapullatValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessäTalon lihapullat
LihapullatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti