Parhaat Joulutortut
Nyt leivotaan joulutorttuja! Perinteisesti torttuihin laitetaan täytteeksi luumumarmeladia, mutta myös muita paistonkestäviä marmeladeja kannattaa kokeilla. Mikäli käytät torttutaikinalevyjä, kaaviloi niitä 1/3 pidemmiksi, että saat yhdestä levystä 3 kpl neliöitä.
10 kpl
- 1 pkt torttutaikinalevyjä (500 g) tai 1 pkt voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte
- 200 g paistonkestävää luumuhilloa/-marmeladia
- (+ piparkakkumaustetta)
Päälle
- tomusokeria
Valmistusohje
Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi ja tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun. Laita lusikallinen paistonkestävää hilloa/marmeladia tortun keskelle, voit halutessasi maustaa sen piparkakkumausteella.
Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria. Tortut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut