Paratiisipalat

Nämä voikreemillä ja saksanpähkinöillä päällystetyt suklaapalat ovat paratiisimaisen maukkaita.

30 kpl

  • 100 g tummaa kilosuklaata
  • 100 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g hienonnettuja hasselpähkinöitä
  • 1 dl piimää
  • 1 dl maitoa

Kreemi

  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl vettä
  • 3 munankeltuaista
  • 150 g pehmeää voita
  • 50 g tummaa kilosuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • suklaaströsseliä
  • 100 g saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa.

2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää muna ja sitten jäähtynyt, sula suklaa.

3. Yhdistä kuivat ainekset. Lisää ne taikinaan vuorotellen piimän ja maidon kanssa.

4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pieneen uunipannuun. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.

5. Keitä sokeri ja vesi sakeaksi liemeksi, joka säikeytyy.

6. Vatkaa keltuaiset ja kaada mukaan kuuma sokeriliemi ohuena norona samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa haaleaksi, lisää voi pieninä nokareina samalla vatkaten.

7. Lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt suklaa ja vaniljasokeri, sekoita kreemi kiiltäväksi.

8. Levitä kreemi kakulle, jaa se paloiksi. Ripottele päälle strösseliä ja koristele saksanpähkinöin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.