Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paratiisipalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä voikreemillä ja saksanpähkinöillä päällystetyt suklaapalat ovat paratiisimaisen maukkaita.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

30 kpl

  • 100 g tummaa kilosuklaata
  • 100 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g hienonnettuja hasselpähkinöitä
  • 1 dl piimää
  • 1 dl maitoa

Kreemi

  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl vettä
  • 3 munankeltuaista
  • 150 g pehmeää voita
  • 50 g tummaa kilosuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • suklaaströsseliä
  • 100 g saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa.

2. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää muna ja sitten jäähtynyt, sula suklaa.

3. Yhdistä kuivat ainekset. Lisää ne taikinaan vuorotellen piimän ja maidon kanssa.

4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pieneen uunipannuun. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Kumoa leivinpaperille.

5. Keitä sokeri ja vesi sakeaksi liemeksi, joka säikeytyy.

6. Vatkaa keltuaiset ja kaada mukaan kuuma sokeriliemi ohuena norona samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa haaleaksi, lisää voi pieninä nokareina samalla vatkaten.

7. Lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt suklaa ja vaniljasokeri, sekoita kreemi kiiltäväksi.

8. Levitä kreemi kakulle, jaa se paloiksi. Ripottele päälle strösseliä ja koristele saksanpähkinöin.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kookos-kardemummakakku, Sarahin reseptiSaksanpähkinäbrownietMantelivuoat sitruunakreemilläKreikkalainen suklaakakkuBrownie-suklaakakkuAprikoosi-vaniljatorttu
SuklaaleivoksetKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaaleivokset
  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Lauran Salmiakkimuiskut

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Sitruunaiset suklaapalat

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaaleivokset ananaskirsikoilla