Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paraguaylainen maissileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kuudelle

  • 2 rkl pehmeää voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 ½ dl maissinjyviä
  • 3 ½ dl maissijauhoja
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ dl + 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 ½ dl juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 ¼ dl karkeasti silputtua keltasipulia
  • 3 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele neliskulmaisen, n. 25X30 cm suuruisen vuoan pohja 1 rkl voita. Ripottele päälle vehnäjauhot ja ravistele vuokaa niin että jauhot jakautuvat tasaisesti. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannussa ja paista sipuli ilman että se saa väriä.

2. Hienonna maissinjyvät tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi, kaada isoon kulhoon. Sekoita joukkoon maissijauhot, maito, ½ dl öljyä, juustoraaste, sipuli ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja keltuaiset vaaleaksi, paksuksi massaksi. Kääntele valkuaisvaahto varoen keltuaisiin ja lopuksi munaseos maissitaikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan, laita loput voista nokareina leivän päälle ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Anna leivän levätä ennen sen kumoamista vuoasta ja leikkaamista.

Lisää aiheesta:

Lämpimät äyriäispasteijatPähkinäkolapiirasKakku paahdettujen maapähkinöiden keraOliivileipäTonnikala-juustotorttuAmerikkalainen banaanikakku
LeipäKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tässä paraguaylaisessa leivässä on maissijauhoja, ei maissitärkkelystä. Leipä leivotaan vuoassa, maustetaan juustolla ja tarjoillaan täyttävänä lisänä salaattien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä