Papusalaatti ja sosekeitto

ÄLÄ KÄYTÄ! DK03-Ruoka07-PapusalaattiHernesosekeitto

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu herkullinen ja terveellinen kasvisruoka, jossa on käytetty pääosin papuja. Pavut ovat loistava proteiinien, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Ne ovat kasvisruoassa hyvä pääraaka-aine.

2 annosta

    Papusalaatti

    • 500 g erilaisia palkokasveja (härkäpapua, mustaa papua jne.)
    • 1 rasia mix-salaattia
    • oliiviöljyä

    Sosekeitto

    • 300 g pakastepapuja
    • 4 dl kanalientä
    • 1 tl intiaanisokeria
    • suolaa ja valkopippuria myllystä

    Valmistusohje

    Laita kaikki keiton ainesosat kattilaan. Anna kiehahtaa noin 4 min ajan.

    Soseuta tehosekoittimessa tai sauvalla hienoksi keitoksi.

    Paista papusekoitus paistinpannulla oliiviöljyssä.

    Mausta suolalla ja pippurilla.

    Sekoita pavut ja salaatti. Tarjoile keiton päällä. 


    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!