Papusalaatti ja sosekeitto
Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu herkullinen ja terveellinen kasvisruoka, jossa on käytetty pääosin papuja. Pavut ovat loistava proteiinien, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Ne ovat kasvisruoassa hyvä pääraaka-aine.
2 annosta
Papusalaatti
- 500 g erilaisia palkokasveja (härkäpapua, mustaa papua jne.)
- 1 rasia mix-salaattia
- oliiviöljyä
Sosekeitto
- 300 g pakastepapuja
- 4 dl kanalientä
- 1 tl intiaanisokeria
- suolaa ja valkopippuria myllystä
Valmistusohje
Laita kaikki keiton ainesosat kattilaan. Anna kiehahtaa noin 4 min ajan.
Soseuta tehosekoittimessa tai sauvalla hienoksi keitoksi.
Paista papusekoitus paistinpannulla oliiviöljyssä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita pavut ja salaatti. Tarjoile keiton päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa