Papu-tofupata
Tähän herkulliseen kasvispataan voit käyttää pakastettua, marinoitua tai muuta lempitofuasi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 600 g savutofua
- 1 keltasipuli
- 2 tl rapsiöljyä
- 1 tl chilijauhetta
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 5 dl kasvislientä
- 1 laakerinlehti
- 1 dl keitettyjä kidneypapuja
- 1 dl keitettyjä kikherneitä
- 1 punainen paprika
- 2 rkl tuoretta korianteria
- suolaa ja pippuria
Limejogurtti
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 tl puristettua limemehua
- 1 tl raastettua limenkuorta
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Limejogurtti: Sekoita jogurtti ja limen kuori sekä mehu. Lisää suola, sekoita ja laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuori ja hienonna sipuli, ruskista öljyssä n. 2 minuuttia. Lisää kuutioitu tofu, chilijauhe ja paprikajauhe, paista vielä pari minuuttia. Sekoita tomaattipyree kasvisliemeen, kaada pataan ja lisää laakerinlehti. Lisää pavut ja kikherneet.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia. Lisää paprika ja anna hautua padassa viimeiset minuutit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria