Paprikat ovat värikäs ja vitamiinipitoinen lisä ruokaan. Valitse lempivärisi. Esikeitä ne niin paprikoista tulee pehmeitä ja maukkaita.
Kolmelle-neljälle
- 3 vihreää paprikaa
- 1 pkt pakastettua kananmaksaa
- 1 tl meiramia, murustettuna
- 2 keltasipulia, hienonnettuina
- n. 300 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl lientä
- 3 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Esikeitä ne kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia. Laita uunivadille.
2. Hienonna puoliksi sulatettu maksa karkeasti.
3. Freesaa sipulia ja sieniä kunnes ne saavat väriä.
4. Freesaa sitten maksa ja mausta. Sekoita kaikki ainekset pannussa, lisää tomaattipyree ja liemi ja keitä 5 minuuttia.
5. Täytä paprikat. Ripottele päälle juustoa ja laita uuniin n. 15 minuutiksi. Tarjoile riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.