Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paprikaleike

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 leikettä tuoreesta kinkusta (kokoliha)
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta + voita + öljyä

Kastike

  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 paprika, hienonnettuna
  • ½ kanaliemikuutio + 1 ½ dl vettä
  • 1 prk ranskankermaa
  • 4 sitruunaviipaletta
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Nuiji lihat ohuiksi, purista päälle sitruunaa.

2. Sekoita jauhot, suola ja paprikajauhe, kääntele leikkeet seoksessa. Paista ne kypsäksi voissa.

3. Freesaa sipuli kuultavaksi voissa, lisää paprika ja liemi. Keitä hiljalleen muutama minuutti.

4. Lisää ranskankerma kastikkeeseen. Kuumenna ja kaada kastike leikkeille. Koristele sitruunaviipaleilla, jotka olet käännellyt paprikajauheessa ja persiljassa. Tarjoile nuudelien kera.

Tee paneerauksesta niin ohut kuin mahdollista, muuten lopputulos on ehkä liiankin muhkea kastikkeen kera. Keitetyt perunat, riisi, pasta tai vihersalaatti sopivat lisukkeiksi.

Lisää aiheesta:

Täytettyä turskafileetä remouladekastikkeellaTalonpoikaismunakasVenäläispataTäytetyt sveitsinleikkeet tomaattikastikkeellaKylmää kassleria pinjansiemen-basilikakastikkeessaKevyt picatta tomaattikastikkeen kera
KinkkuaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua
  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lämmin kasvisvati kinkun kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Viinimarinoitua kesäkinkkua

  • 10.04.201316:25
    Vappu

    Mansikoita ja kinkkua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Papaijalohkot savukinkun kera