Paprikaleike

Tee paneerauksesta niin ohut kuin mahdollista, muuten lopputulos on ehkä liiankin muhkea kastikkeen kera. Keitetyt perunat, riisi, pasta tai vihersalaatti sopivat lisukkeiksi.

Neljälle

  • 4 leikettä tuoreesta kinkusta (kokoliha)
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta + voita + öljyä

Kastike

  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 paprika, hienonnettuna
  • ½ kanaliemikuutio + 1 ½ dl vettä
  • 1 prk ranskankermaa
  • 4 sitruunaviipaletta
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Nuiji lihat ohuiksi, purista päälle sitruunaa.

2. Sekoita jauhot, suola ja paprikajauhe, kääntele leikkeet seoksessa. Paista ne kypsäksi voissa.

3. Freesaa sipuli kuultavaksi voissa, lisää paprika ja liemi. Keitä hiljalleen muutama minuutti.

4. Lisää ranskankerma kastikkeeseen. Kuumenna ja kaada kastike leikkeille. Koristele sitruunaviipaleilla, jotka olet käännellyt paprikajauheessa ja persiljassa. Tarjoile nuudelien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.