Paprikakeitto pastarenkaiden kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668582/landscape16_9/515/290/de249040eb10292e8d8d4ad381468683/VB/931734-4757.jpg)
Tämä on pehmeä keitto, mutta pehmeydestään huolimatta sillä on paljon luonnetta. Pastarenkaat antavat tehtävää hampaille. Tiesitkö, että pastarenkaita kutsutaan italiaksi ”rotelleiksi”? Tarvitset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen ruoanlaittoon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl pastarenkaita
- 4 punaista paprikaa
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,2 l kasvislientä
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Halkaise paprikat ja leikkaa pois valkoiset osat, poista siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Paista paprikaa, valkosipulia ja sipulia öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kasvisliemi ja viini, anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia. Sekoita tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vastakeitetty pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka