Paprikakeitto pastarenkaiden kera

Tämä on pehmeä keitto, mutta pehmeydestään huolimatta sillä on paljon luonnetta. Pastarenkaat antavat tehtävää hampaille. Tiesitkö, että pastarenkaita kutsutaan italiaksi ”rotelleiksi”? Tarvitset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen ruoanlaittoon.

Neljälle

  • 2 dl pastarenkaita
  • 4 punaista paprikaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,2 l kasvislientä
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Halkaise paprikat ja leikkaa pois valkoiset osat, poista siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

2. Paista paprikaa, valkosipulia ja sipulia öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kasvisliemi ja viini, anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia. Sekoita tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vastakeitetty pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!