Paprikakeitto pastarenkaiden kera
Tämä on pehmeä keitto, mutta pehmeydestään huolimatta sillä on paljon luonnetta. Pastarenkaat antavat tehtävää hampaille. Tiesitkö, että pastarenkaita kutsutaan italiaksi ”rotelleiksi”? Tarvitset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen ruoanlaittoon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl pastarenkaita
- 4 punaista paprikaa
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,2 l kasvislientä
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Halkaise paprikat ja leikkaa pois valkoiset osat, poista siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Paista paprikaa, valkosipulia ja sipulia öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kasvisliemi ja viini, anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia. Sekoita tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vastakeitetty pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan