Paprikakeitto krutonkien kera

Voimakasvärinen ja vitamiinipitoinen keitto sopii mainiosti alkuruoaksi, voissa paistetut krutongit säestävät mukavasti. Tämän keiton tekemiseen tarvitset monitoimikoneen tai muun mikserin.

Neljälle

  • 5 punaista paprikaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 perunaa
  • 1 l vihanneslientä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • suolaa ja mustapippuria

Krutongit

  • 4 viipaletta eilistä vaaleata leipää
  • 20 g voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Krutongit: Leikkaa leipäviipaleista pois reunat ja kuutioi viipaleet. Kuumenna voi paistinpannulla. Kun voi on pähkinänruskeaa, on aika lisätä leipäkuutiot. Paista ne käännellen kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Nosta krutongit talouspaperin päälle odottamaan.

2. Puhdista, halkaise paprikat ja poista siemenet, leikkaa palasiksi. Kuori peruna ja kuutioi pieneksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu voissa isossa kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuullota sipulin mukana minuutti. Lisää paprikapalat ja peruna ja kuullota mukana muutama minuutti.

3. Kaada liemi freesattujen vihannesten päälle ja anna kiehua hiljaa 15 minuuttia, kunnes paprika ja peruna ovat pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna. Mausta kuminalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile krutonkien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!