Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paprikakeitto krutonkien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 5 punaista paprikaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 perunaa
  • 1 l vihanneslientä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • suolaa ja mustapippuria

Krutongit

  • 4 viipaletta eilistä vaaleata leipää
  • 20 g voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • ½ tl valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Krutongit: Leikkaa leipäviipaleista pois reunat ja kuutioi viipaleet. Kuumenna voi paistinpannulla. Kun voi on pähkinänruskeaa, on aika lisätä leipäkuutiot. Paista ne käännellen kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Nosta krutongit talouspaperin päälle odottamaan.

2. Puhdista, halkaise paprikat ja poista siemenet, leikkaa palasiksi. Kuori peruna ja kuutioi pieneksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu voissa isossa kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuullota sipulin mukana minuutti. Lisää paprikapalat ja peruna ja kuullota mukana muutama minuutti.

3. Kaada liemi freesattujen vihannesten päälle ja anna kiehua hiljaa 15 minuuttia, kunnes paprika ja peruna ovat pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna. Mausta kuminalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile krutonkien kanssa.

Voimakasvärinen ja vitamiinipitoinen keitto sopii mainiosti alkuruoaksi, voissa paistetut krutongit säestävät mukavasti. Tämän keiton tekemiseen tarvitset monitoimikoneen tai muun mikserin.

Lisää aiheesta:

Kuohuva kurkkukeitto ja valkosipulikrutongitHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraHelppo tomaatti-basilikakeittoSienitäytteiset lihakääryleetKalalla täytettyä paprikaa maissipuuron keraSoseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera
KasviskeittoAlkuruoatKeitotKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto