Pannupihvit sipulin kera

Vähärasvaisessa naudanlihassa eivät lihan aromit pääse oikeuksiinsa yhtä hyvin kuin rasvaisessa lihassa. Siksi monet käyttävät pannupihveihin sika-nauta-jauhelihaa. Kermamaito tuo taikinaan mehevyyttä, eivätkä pihvit pääse kuivumaan kun ne paistetaan keskilämmöllä.

4 annosta

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 muna
  • ½ dl kerma
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 sipulia
  • 40 g voita
  • ripaus sokeria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • suolakurkkuja

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Ruskista sipuliviipaleet hitaasti voissa kohtuullisen kuumalla paistinpannulla. Sekoita usein ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat kullanruskeita. Pidä sipulit lämpiminä.

2. Sekoita kerma ja maito. Vatkaa muna kermamaitoon. Lisää korppujauhot ja jätä turpoamaan vähintään 10-15 minuutiksi. Sekoita jauheliha ja turvonnut korppujauhoseos kiinteäksi taikinaksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Muotoile taikinasta pyöreitä, sentinpaksuisia pihvejä. Paista pihvit keskilämmöllä voissa Tarjoa lisänä kullanruskeaksi paistettua sipulia, perunamuhennosta ja suolakurkkuja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.