Pannupihvit sipulin kera

Vähärasvaisessa naudanlihassa eivät lihan aromit pääse oikeuksiinsa yhtä hyvin kuin rasvaisessa lihassa. Siksi monet käyttävät pannupihveihin sika-nauta-jauhelihaa. Kermamaito tuo taikinaan mehevyyttä, eivätkä pihvit pääse kuivumaan kun ne paistetaan keskilämmöllä.

4 annosta

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 muna
  • ½ dl kerma
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 sipulia
  • 40 g voita
  • ripaus sokeria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • suolakurkkuja

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Ruskista sipuliviipaleet hitaasti voissa kohtuullisen kuumalla paistinpannulla. Sekoita usein ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat kullanruskeita. Pidä sipulit lämpiminä.

2. Sekoita kerma ja maito. Vatkaa muna kermamaitoon. Lisää korppujauhot ja jätä turpoamaan vähintään 10-15 minuutiksi. Sekoita jauheliha ja turvonnut korppujauhoseos kiinteäksi taikinaksi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

3. Muotoile taikinasta pyöreitä, sentinpaksuisia pihvejä. Paista pihvit keskilämmöllä voissa Tarjoa lisänä kullanruskeaksi paistettua sipulia, perunamuhennosta ja suolakurkkuja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja