Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pannupihvit sipuliliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässäpä reilua kotiruokaa! Ruskean kastikkeen vaihtoehdoksi tarjoamme keveämmän sipuliliemen. Puolukka ja suolakurkut ovat tämän ruokalajin perinteisiä seuralaisia.

4 annosta

  • 400 naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 3 sipulia
  • 40 g voita
  • 4 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • keitettyä perunaa
  • suolakurkkua
  • puolukkahilloa
  • silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita kerma ja maito. Vatkaa kananmuna kermamaitoon. Lisää korppujauhot ja anna turvota ainakin 10-15 minuutin ajan. Sekoita jauheliha kermamaito-korppujauheseokseen, niin että syntyy kiinteä taikina. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla. Muodosta taikinasta pyöreitä, sentin paksuisia pihvejä.

2. Kuori ja viipaloi sipuli. Ruskista viipaleet hitaasti paistinpannussa voissa sekoittaen, kunnes sipuli on kullanvärinen. Pane sipulit kattilaan, kaada päälle lihaliemi ja keitä kokoon. Pidä lämpimänä tarjoiluhetkeen asti.

3. Paista pihvit kullanruskeiksi voissa muutama kerrallaan. Pidä pihvit lämpiminä tarjoiluhetkeen asti. Tarjoa sipuliliemen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Silppua päälle persiljaa.

Lisää aiheesta:

Pienet lindströminpihvit kermakastikkeessaLiekitetyt pippuripihvitPannupihvit sipulin keraPannupihvi ja sipuliliemiPannupihvi kantarellikastikkeen keraGretan pihvi
PannupihviPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pannupihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pannupihvit sipulin kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pannupihvi ja sipuliliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suutarinlaatikko

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pannupihvit sipuliliemessä

  • 18.02.201300:00
    Sienisato

    Pannupihvi kantarellikastikkeen kera