Pannupihvit sipuliliemessä
Tässäpä reilua kotiruokaa! Ruskean kastikkeen vaihtoehdoksi tarjoamme keveämmän sipuliliemen. Puolukka ja suolakurkut ovat tämän ruokalajin perinteisiä seuralaisia.
4 annosta
- 400 naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- ½ dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 2 rkl korppujauhoja
- suolaa ja rouhittua valkopippuria
- 3 sipulia
- 40 g voita
- 4 dl lihalientä
Tarjoiluun
- keitettyä perunaa
- suolakurkkua
- puolukkahilloa
- silputtua persiljaa
Valmistusohje
1. Sekoita kerma ja maito. Vatkaa kananmuna kermamaitoon. Lisää korppujauhot ja anna turvota ainakin 10-15 minuutin ajan. Sekoita jauheliha kermamaito-korppujauheseokseen, niin että syntyy kiinteä taikina. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla. Muodosta taikinasta pyöreitä, sentin paksuisia pihvejä.
2. Kuori ja viipaloi sipuli. Ruskista viipaleet hitaasti paistinpannussa voissa sekoittaen, kunnes sipuli on kullanvärinen. Pane sipulit kattilaan, kaada päälle lihaliemi ja keitä kokoon. Pidä lämpimänä tarjoiluhetkeen asti.
3. Paista pihvit kullanruskeiksi voissa muutama kerrallaan. Pidä pihvit lämpiminä tarjoiluhetkeen asti. Tarjoa sipuliliemen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Silppua päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa