Pannupihvi ja sipuliliemi

Pannupihvi on kotiruokien klassikko. Perinteisesti se tarjoillaan sipuliliemen ja keitettyjen perunoiden kanssa, myös puolukkahillo sopii lautaselle.

Neljälle

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 300 g sianjauhelihaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 rkl vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori sipuli ja raasta se hienoksi, lisää jauhelihaan. Työstä jauheliha, vesi, suola ja pippuri notkeaksi. Huuhdo kädet kylmässä vedessä ja muotoile lihataikinasta 12 pientä pihviä.

2. Ruskista 1 rkl voita keskilämmöllä pannussa ja paista pihvejä nopeasti 1 minuutti molemmin puolin. Laita pihvit uuninkestävään vuokaan ja vuoka uuniin 15 minuutiksi.

3. Suikaloi sipuli ja paista se kullankeltaiseksi voissa keskilämmöllä, n. 10 minuuttia. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutama minuutti kannen alla. Tarjoile pannupihvien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.