Julkaistu
Pannukakkuohje, joka ei petä! Kokeile helppoa pannukakkua. Voit valmistaa samasta taikinasta myös suolaisen pannukakun omilla lempitäytteilläsi. Tämä suolainen versio on mieto ja sopii vaikka kahvipöytään tai keittoruoan seuraksi.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 25min
- Annosmäärä: 1 pellillinen
Ainekset
- 1 l maitoa
- 4 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- (makeaan pannukakkuun 2 rkl sokeria)
- 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
Täyte suolaiseen pannukakkuun
- 200 g mozzarellajuustoa raasteena
- 250/500 g mozzarellajuustoa, valutettuna
- n. 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
- n. 200 g punaista tai vihreää pestoa
Valmistusohje
Pannukakku valmistuu näin:
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola, (makeaan pannukakkuun myös sokeri) ja vehnäjauhot. Sekoita.
- Lisää lopuksi vielä sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna mielellään turvota puoli tuntia.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Mikäli valmistat suolaisen pannukakun, ripottele päälle juustoraaste, valutettu mozzarellajuusto revittynä, puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit ja pesto nokareina.
- Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen