Maailman paras pannukakku! Katin niksillä saat "kaksi kärpästä yhdellä iskulla" 0:42

Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!

KATSO VIDEOLTA PANNUKAKKUOHJE: Maistuisiko makea pannukakku vai suolainen pannukakku?

Pannukakkuohje, joka ei petä! Kokeile helppoa pannukakkua. Voit valmistaa samasta taikinasta myös suolaisen pannukakun omilla lempitäytteilläsi. Tämä suolainen versio on mieto ja sopii vaikka kahvipöytään tai keittoruoan seuraksi.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 25min
  • Annosmäärä: 1 pellillinen

Ainekset

  • 1 l maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • (makeaan pannukakkuun 2 rkl sokeria)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä

Täyte suolaiseen pannukakkuun

  • 200 g mozzarellajuustoa raasteena
  • 250/500 g mozzarellajuustoa, valutettuna
  • n. 100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
  • n. 200 g punaista tai vihreää pestoa

Valmistusohje

Pannukakku valmistuu näin:

  1. Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola, (makeaan pannukakkuun myös sokeri) ja vehnäjauhot. Sekoita.
  2. Lisää lopuksi vielä sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna mielellään turvota puoli tuntia.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Mikäli valmistat suolaisen pannukakun, ripottele päälle juustoraaste, valutettu mozzarellajuusto revittynä, puolitetut kirsikka- tai miniluumutomaatit ja pesto nokareina.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja kauniin värinen.

Parhaat ruokaohjelmat