Pannukakku luksusversiona
Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi pannukakulla, joka maistuu niin jälkiruokana kuin muuten vain nautittuna. Pannukakku saa makua omenoista. Viimeistele annos marjasorbetilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 8 dl maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 2 omenaa
- 25 g voita
Kuningatar-sorbetti
- 5 dl jäisen kohmeisia marjoja
- 0,5 dl vaaleaa siirappia
- 0,5 dl marjamehua
Valmistusohje
Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen nesteet joukkoon. Lisää lopuksi omenat raastettuna. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota liinan alla tunnin verran. Kuumenna uunipelti tai uunivuoka uunissa 225 asteeseen, nosta se pöydälle ja levitä voipala tasaisesti uunivuuan jokaiseen kohtaan.
Kaada turvonnut taikina päälle ja kypsennä uunissa noin 20-25 minuutin ajan, jolloin pannukakka saa kauniin ruskean pinnan ja pohjasta tulee rapea. Tarjoa omenainen pannukakku sorbetin tai jäätelön kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 330 kcal
Proteiinia 10g (11 E%)
Hiilihydraatteja 57g (69 E%)
Kuitua 3g
Rasvaa 6g (16 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (50% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Suolaa 0,3g
Kevytmaidon vaihtaminen rasvattomaan maitoon laskee annoksen energiamäärää 30 kcal:lla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti