Pannukakku luksusversiona

Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi pannukakulla, joka maistuu niin jälkiruokana kuin muuten vain nautittuna. Pannukakku saa makua omenoista. Viimeistele annos marjasorbetilla.

Ainekset

  • 8 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 omenaa
  • 25 g voita

Kuningatar-sorbetti

  • 5 dl jäisen kohmeisia marjoja
  • 0,5 dl vaaleaa siirappia
  • 0,5 dl marjamehua

Valmistusohje

Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen nesteet joukkoon. Lisää lopuksi omenat raastettuna. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota liinan alla tunnin verran. Kuumenna uunipelti tai uunivuoka uunissa 225 asteeseen, nosta se pöydälle ja levitä voipala tasaisesti uunivuuan jokaiseen kohtaan.

Kaada turvonnut taikina päälle ja kypsennä uunissa noin 20-25 minuutin ajan, jolloin pannukakka saa kauniin ruskean pinnan ja pohjasta tulee rapea. Tarjoa omenainen pannukakku sorbetin tai jäätelön kanssa.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 330 kcal

Proteiinia 10g (11 E%)

Hiilihydraatteja 57g (69 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 6g (16 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (50% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Suolaa 0,3g

Kevytmaidon vaihtaminen rasvattomaan maitoon laskee annoksen energiamäärää 30 kcal:lla

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.