Pannukakku
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675094/landscape16_9/515/290/56a1d2f5d1cff1e0f7c3e3fad3d687a9/Fg/pannarimarjasurvoksella-7566.jpg)
Tähän pannukakkuun on lisätty kauraleseitä, jolloin jälkiruoan kuitupitoisuus kasvaa lähes huomaamatta. Vaihtelua pannukakkuun saat täyttämällä sen omenilla.
Ainekset
- Uunipellillinen
Ainekset
- 8 dl (rasvatonta) maitoa
- 2 dl kauraleseitä
- 4 dl erikoisvehnäjauhoja
- 3 munaa
- 2-3 rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- (½ dl margariini- tai voisulaa)
Päälle omenapannariin
- 3–6 hapokasta omenaa (koosta riippuen)
- kanelia
- (fariini)sokeria
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Mikäli valmistat omenapannaria, levitä taikinan päälle hyvin ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla 25-30 min vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa.
Tarjoile sellaisenaan tai marjasurvoksen / hillon kanssa.
Resepti: Arja Savela
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka