Mainos

Pannukakku

Tähän pannukakkuun on lisätty kauraleseitä, jolloin jälkiruoan kuitupitoisuus kasvaa lähes huomaamatta. Vaihtelua pannukakkuun saat täyttämällä sen omenilla.

Ainekset

  • Uunipellillinen

Ainekset

  • 8 dl (rasvatonta) maitoa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • (½ dl margariini- tai voisulaa)

Päälle omenapannariin

  • 3–6 hapokasta omenaa (koosta riippuen)
  • kanelia
  • (fariini)sokeria

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin.

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Mikäli valmistat omenapannaria, levitä taikinan päälle hyvin ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla 25-30 min vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa.

Tarjoile sellaisenaan tai marjasurvoksen / hillon kanssa.

Resepti: Arja Savela

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.