Pannukakku
Pannukakku on näppärä välipala tai jälkiruoka ja erityisen ihanalta se maistuu itse valmistetun omenasoseen kanssa. Ota lapset mukaan keittiöön! Pannukakun yhdessä tekeminen on kivaa. Pannariresepti on Hellapoliisin tekemä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pannukakku, uunipellillinen
- 1 l maitoa
- 4 munaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl (100 g) sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä
Omenasose
- 1 kg omenoita
- 1 dl vettä
- sokeria maun mukaan
- (kanelia)
Valmistusohje
Mittaa maito kulhoon, riko joukkoon munat. Sekoita rakenne rikki.
Lisää suola, sokeri, vehnäjauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota mielellään puoli tuntia.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta alkaa jähmettyä ja saa kauniin värin.
Tarjoa seuraksi omenasosetta tai muuta hilloa, jonka valmistat näin: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes omenat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarkista maku. Ripottele joukkoon hieman kanelia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka