Pannukakku

Pannukakku on näppärä välipala tai jälkiruoka ja erityisen ihanalta se maistuu itse valmistetun omenasoseen kanssa. Ota lapset mukaan keittiöön! Pannukakun yhdessä tekeminen on kivaa. Pannariresepti on Hellapoliisin tekemä.

Pannukakku, uunipellillinen

  • 1 l maitoa
  • 4 munaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl (100 g) sulatettua voita, margariinia tai rypsiöljyä

Omenasose

  • 1 kg omenoita
  • 1 dl vettä
  • sokeria maun mukaan
  • (kanelia)

Valmistusohje

Mittaa maito kulhoon, riko joukkoon munat. Sekoita rakenne rikki.

Lisää suola, sokeri, vehnäjauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota mielellään puoli tuntia.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta alkaa jähmettyä ja saa kauniin värin.

Tarjoa seuraksi omenasosetta tai muuta hilloa, jonka valmistat näin: Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat kattilaan. Lisää joukkoon vesi ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes omenat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarkista maku. Ripottele joukkoon hieman kanelia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!