Pannukakku
Pannukakku voi olla makea tai suolainen! Taikinaan saat lisää makeutta kaardemummalla, vaniljasokerilla tai kanelilla. Suolaiseen pannariin sopii muun muassa kinkku, savukala ja kasvikset. Makuja-kokki Maija Silvennoisen herkullinen pannariohje.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 munaa
- 1 l maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrajauhoja tai grahamjauhoja
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia kauniin väriseksi. Nauti hillon, marjojen tai kermavaahdon kera.
Taikinan voit maustaa makeaksi kahdella ruokalusikallisella sokeria. Muita mausteita voit lisätä esimerkiksi teelusikallinen kaardemummaa, vaniljasokeria tai kanelia.
Saat ruokaisan pannarin kun ripottelet pinnall yhden desilitran suikaloitua kinkkua, savukalaa, tonnikalaa tai kasviksia raasteena sekä yhden desin juustoraastetta. Lisää ainekset puolikypsään pannariin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia