Pannukakku

Pannukakku voi olla makea tai suolainen! Taikinaan saat lisää makeutta kaardemummalla, vaniljasokerilla tai kanelilla. Suolaiseen pannariin sopii muun muassa kinkku, savukala ja kasvikset. Makuja-kokki Maija Silvennoisen herkullinen pannariohje.

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 l maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrajauhoja tai grahamjauhoja
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia kauniin väriseksi. Nauti hillon, marjojen tai kermavaahdon kera.

Taikinan voit maustaa makeaksi kahdella ruokalusikallisella sokeria. Muita mausteita voit lisätä esimerkiksi teelusikallinen kaardemummaa, vaniljasokeria tai kanelia.

Saat ruokaisan pannarin kun ripottelet pinnall yhden desilitran suikaloitua kinkkua, savukalaa, tonnikalaa tai kasviksia raasteena sekä yhden desin juustoraastetta. Lisää ainekset puolikypsään pannariin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!