Mainos

Pannaritaikinaan dipatut omenarenkaat

Pannaritaikinaan dipatut omenarenkaat

Kotitalousopettaja Arja Elina Laine kertoo Huomenta Suomessa vinkkinsä siihen, kuinka omenat voi näppärästi hyödyntää leivonnassa.

Ainekset

  • n. 30 kpl

Dippaustaikina

  • 5 dl paksua jogurttia, esim. sitruuna tai Alpro Lime&Sitruuna
  • ½ ps Myllyn Paras Pannukakkujauhoa (150 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 6-8 omenaa

Paistamiseen

  • 50 g voita

Lisäksi

  • lakritsikastiketta
  • vaniljarahkaa

Valmistusohje

Vispaa kulhossa jogurttiin tai vastaavaan soijavalmisteeseen ½ pussia pannukakkujauhoa (= 3 dl) ja anna taikinan turvota omenien viipaloinnin ajan.

Poista omenaporalla omenista siemenkodat. Leikkaa omenat sen jälkeen n. ½ cm paksuiksi tasaisiksi renkaiksi.

Kuumenna lettupannu, sivele koloihin voita ohuelti.

Dippaa omenarenkaat yksi kerrallaan kokonaan upoksiin taikinaan ja aseta sen jälkeen paksulti taikinaiset renkaat lettupannulle paistumaan niin, että pannun kolot ovat täynnä. Paista renkaat miedolla lämmöllä molemmin puolin.

Helpommalla pääset, kun laitat taikinassa dipatut omenarenkaat voidellun muffinipellin koloihin. Paista renkaat 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kauniin värisiksi.

Nauti kuumina lakritsikastikkeen ja vaniljarahkan kanssa.

Vinkki: Voit kokeilla taikinaan erilaisia jogurtteja, mutta huomioi, että ainesuhde on tässä reseptissä suunniteltu paksurakenteiselle jogurtille.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja