Mainos

Pannaritaikinaan dipatut omenarenkaat

Pannaritaikinaan dipatut omenarenkaat

Kotitalousopettaja Arja Elina Laine kertoo Huomenta Suomessa vinkkinsä siihen, kuinka omenat voi näppärästi hyödyntää leivonnassa.

Ainekset

  • n. 30 kpl

Dippaustaikina

  • 5 dl paksua jogurttia, esim. sitruuna tai Alpro Lime&Sitruuna
  • ½ ps Myllyn Paras Pannukakkujauhoa (150 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 6-8 omenaa

Paistamiseen

  • 50 g voita

Lisäksi

  • lakritsikastiketta
  • vaniljarahkaa

Valmistusohje

Vispaa kulhossa jogurttiin tai vastaavaan soijavalmisteeseen ½ pussia pannukakkujauhoa (= 3 dl) ja anna taikinan turvota omenien viipaloinnin ajan.

Poista omenaporalla omenista siemenkodat. Leikkaa omenat sen jälkeen n. ½ cm paksuiksi tasaisiksi renkaiksi.

Kuumenna lettupannu, sivele koloihin voita ohuelti.

Dippaa omenarenkaat yksi kerrallaan kokonaan upoksiin taikinaan ja aseta sen jälkeen paksulti taikinaiset renkaat lettupannulle paistumaan niin, että pannun kolot ovat täynnä. Paista renkaat miedolla lämmöllä molemmin puolin.

Helpommalla pääset, kun laitat taikinassa dipatut omenarenkaat voidellun muffinipellin koloihin. Paista renkaat 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kauniin värisiksi.

Nauti kuumina lakritsikastikkeen ja vaniljarahkan kanssa.

Vinkki: Voit kokeilla taikinaan erilaisia jogurtteja, mutta huomioi, että ainesuhde on tässä reseptissä suunniteltu paksurakenteiselle jogurtille.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.