Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pannaritaikinaan dipatut omenarenkaat

Julkaistu 17.10.2016 12:50

MTV LIFESTYLE

Kotitalousopettaja Arja Elina Laine kertoo Huomenta Suomessa vinkkinsä siihen, kuinka omenat voi näppärästi hyödyntää leivonnassa.

Ainekset

  • n. 30 kpl

Dippaustaikina

  • 5 dl paksua jogurttia, esim. sitruuna tai Alpro Lime&Sitruuna
  • ½ ps Myllyn Paras Pannukakkujauhoa (150 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 6-8 omenaa

Paistamiseen

  • 50 g voita

Lisäksi

  • lakritsikastiketta
  • vaniljarahkaa

Valmistusohje

Vispaa kulhossa jogurttiin tai vastaavaan soijavalmisteeseen ½ pussia pannukakkujauhoa (= 3 dl) ja anna taikinan turvota omenien viipaloinnin ajan.

Poista omenaporalla omenista siemenkodat. Leikkaa omenat sen jälkeen n. ½ cm paksuiksi tasaisiksi renkaiksi.

Kuumenna lettupannu, sivele koloihin voita ohuelti.

Dippaa omenarenkaat yksi kerrallaan kokonaan upoksiin taikinaan ja aseta sen jälkeen paksulti taikinaiset renkaat lettupannulle paistumaan niin, että pannun kolot ovat täynnä. Paista renkaat miedolla lämmöllä molemmin puolin.

Helpommalla pääset, kun laitat taikinassa dipatut omenarenkaat voidellun muffinipellin koloihin. Paista renkaat 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kauniin värisiksi.

Nauti kuumina lakritsikastikkeen ja vaniljarahkan kanssa.

Vinkki: Voit kokeilla taikinaan erilaisia jogurtteja, mutta huomioi, että ainesuhde on tässä reseptissä suunniteltu paksurakenteiselle jogurtille.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Pannaritaikinaan dipatut omenarenkaatTippaleivätPannukakkuMustikkapullatAnnospannarit kaurapuurosta kookos-hedelmätwistilläSatokauden rommirusinapiirakka
Myllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle