Panna-cottaa ja mangoa
Kermainen mango-jälkiruoka huokuu rakkautta, sillä mango on tunnetusti sukuviettiä kiihottava hedelmä. Think sexy!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 3 1/2 dl rasvaista kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 3 maustamatonta liivatelevyä
- 1 kuorittu mango kuutioituna
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
- Kaada kerma ja maito kattilaan. Lisää liivatelevyt.
- Tuo kattila liedelle ja sekoita kunnes liivate on liuonnut. Älä keitä! Lisää sokeri ja hunaja ja jatka sekoittamista kunnes sokeri on sulanut.
- Juuri ennen kun sekoitus kiehuu, ota kattila pois liedeltä. Kaada sekoitus siivilän läpi, jotta saat vaahdon pois ja jälkiruokaan samettimaisen koostumuksen.
- Anna sekoituksen jäähtyä ja lisää sekaan 3/4 mangokuutioista. Kaada viinilaseihin ja laita jääkaappiin kuudeksi tunniksi.
- Lisää jäljellä olevat mangokuutiot koristeeksi jokaisen annoksen päälle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike