Palttu
Ainoa sopiva juoma paltun kera on kylmä maito.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 tl suolaa
- 1 l vehnäjauhoja
- 200 g pekonia
- 4 l kiehuvaa vettä
- 2 rkl suolaa
Tarjoiluun
- voisulaa
- puolukkahilloa
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta raa'at perunat. Työstä perunaraaste, suola ja vehnäjauhot löysäksi taikinaksi, muotoile siitä palloja käsin. Kasta kädet kylmään veteen niin taikina ei tartu käsiin niin helposti.
2. Paloittele pekoni, tee jokaiseen palloon syvennys ja laita n. 1 rkl pekonikuutioita jokaiseen, sulje syvennys ja litistä pallo. Laita paltut kiehuvaan, suolattuun veteen ja anna kiehua n. 1 tunti.
3. Tarjoile paltut puolukkahillon ja voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike