Palttu
Ainoa sopiva juoma paltun kera on kylmä maito.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 tl suolaa
- 1 l vehnäjauhoja
- 200 g pekonia
- 4 l kiehuvaa vettä
- 2 rkl suolaa
Tarjoiluun
- voisulaa
- puolukkahilloa
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta raa'at perunat. Työstä perunaraaste, suola ja vehnäjauhot löysäksi taikinaksi, muotoile siitä palloja käsin. Kasta kädet kylmään veteen niin taikina ei tartu käsiin niin helposti.
2. Paloittele pekoni, tee jokaiseen palloon syvennys ja laita n. 1 rkl pekonikuutioita jokaiseen, sulje syvennys ja litistä pallo. Laita paltut kiehuvaan, suolattuun veteen ja anna kiehua n. 1 tunti.
3. Tarjoile paltut puolukkahillon ja voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa