Palttu

Ainoa sopiva juoma paltun kera on kylmä maito.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 tl suolaa
  • 1 l vehnäjauhoja
  • 200 g pekonia
  • 4 l kiehuvaa vettä
  • 2 rkl suolaa

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta raa'at perunat. Työstä perunaraaste, suola ja vehnäjauhot löysäksi taikinaksi, muotoile siitä palloja käsin. Kasta kädet kylmään veteen niin taikina ei tartu käsiin niin helposti.

2. Paloittele pekoni, tee jokaiseen palloon syvennys ja laita n. 1 rkl pekonikuutioita jokaiseen, sulje syvennys ja litistä pallo. Laita paltut kiehuvaan, suolattuun veteen ja anna kiehua n. 1 tunti.

3. Tarjoile paltut puolukkahillon ja voin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!