Palttoonnapit savuporotäytteellä

Ainekset

  • 30–40 kpl Väinämöisen palttoonnappeja

Täyte

  • 240 g smetanaa
  • 150 g savuporoa
  • 200 g pippurituorejuustoa

Koristeeksi

  • hienonnettua persiljaa
  • keltaista paprikaa
  • tuoretta kurkkua

Valmistusohje

Hienonna savuporo tehosekoittimella. Vaahdota smetana, lisää joukkoon tuorejuusto ja hienonnettu poro.

Pursota täyte palttoonnapeille ja koristele hienonnetulla persiljalla ja pienellä paprikan palalla tai kurkulla.

Vinkki: Vastaavan täytteen voi tehdä myös kylmäsavukirjolohesta. Silloin pippurituorejuuston voi vaihtaa vaikkapa ruohosipulituorejuustoksi.

Resepti: Satu Nokkonen/Maa- ja kotitalousnaiset

Kuva:Maa- ja kotitalousnaisten Keskus / Timo Viljakainen

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!