30–40 kpl Väinämöisen palttoonnappeja
Täyte
- 240 g smetanaa
- 150 g savuporoa
- 200 g pippurituorejuustoa
Koristeeksi
- hienonnettua persiljaa
- keltaista paprikaa
- tuoretta kurkkua
Valmistusohje
Hienonna savuporo tehosekoittimella. Vaahdota smetana, lisää joukkoon tuorejuusto ja hienonnettu poro.
Pursota täyte palttoonnapeille ja koristele hienonnetulla persiljalla ja pienellä paprikan palalla tai kurkulla.
Vinkki: Vastaavan täytteen voi tehdä myös kylmäsavukirjolohesta. Silloin pippurituorejuuston voi vaihtaa vaikkapa ruohosipulituorejuustoksi.
Resepti: Satu Nokkonen/Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva:Maa- ja kotitalousnaisten Keskus / Timo Viljakainen