Palsternakka-kantarellikeitto

Keitto

  • 500 g palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kantarelleja
  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria

Mallasleipäkrutongit

  • muutama pala mallasleipää
  • rypsiöljyä
  • persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus curryä

Valmistusohje

Kuori palsternakat ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset ja sienet voissa. Lisää kanaliemi ja hauduta noin 25 minuuttia. Kaada kerma joukkoon ja hauduta vielä hetki. Soseuta keitto tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuutioi mallasleipä. Hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Kuutioi leipä pieniksi kuutioiksi. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla ja lisää siihen curry ja mallasleipäkuutiot.

Paahda leipäkuutioita hetki pannulla, jotta saat niistä rapeita. Lisää lopuksi valkosipuli ja persilja. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja tarjoile keiton kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!