Palsternakka-kantarellikeitto
Keitto
- 500 g palsternakkaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl kantarelleja
- 6 dl kana- tai kasvislientä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl voita
- suolaa ja mustapippuria
Mallasleipäkrutongit
- muutama pala mallasleipää
- rypsiöljyä
- persiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus curryä
Valmistusohje
Kuori palsternakat ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset ja sienet voissa. Lisää kanaliemi ja hauduta noin 25 minuuttia. Kaada kerma joukkoon ja hauduta vielä hetki. Soseuta keitto tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuutioi mallasleipä. Hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Kuutioi leipä pieniksi kuutioiksi. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla ja lisää siihen curry ja mallasleipäkuutiot.
Paahda leipäkuutioita hetki pannulla, jotta saat niistä rapeita. Lisää lopuksi valkosipuli ja persilja. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja tarjoile keiton kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta