Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Palsternakka-kantarellikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Keitto

  • 500 g palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kantarelleja
  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria

Mallasleipäkrutongit

  • muutama pala mallasleipää
  • rypsiöljyä
  • persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ripaus curryä

Valmistusohje

Kuori palsternakat ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset ja sienet voissa. Lisää kanaliemi ja hauduta noin 25 minuuttia. Kaada kerma joukkoon ja hauduta vielä hetki. Soseuta keitto tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuutioi mallasleipä. Hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Kuutioi leipä pieniksi kuutioiksi. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla ja lisää siihen curry ja mallasleipäkuutiot.

Paahda leipäkuutioita hetki pannulla, jotta saat niistä rapeita. Lisää lopuksi valkosipuli ja persilja. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja tarjoile keiton kera.

Lisää aiheesta:

KasvislasagneHalstrattua kalaa savoijinkaalin keraSuppilovahverokeittoJuures-sienilihamurekeMureketäytteiset herkkusienet viinikastikkeessaNaudanpaisti ja juureshöystö
SienikeittoSadonkorjuuSienisatoAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienikeitto
  • 17.10.201814:50
    Hellapoliisi

    Mustatorvisienikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Herkkusienicapuccino

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kantarelli-kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sieni-kookoskeitto ja juustosandwichit

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Sieni-broilerikeitto