Palsternakka-kantarellikeitto
Keitto
- 500 g palsternakkaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl kantarelleja
- 6 dl kana- tai kasvislientä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl voita
- suolaa ja mustapippuria
Mallasleipäkrutongit
- muutama pala mallasleipää
- rypsiöljyä
- persiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
- ripaus curryä
Valmistusohje
Kuori palsternakat ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset ja sienet voissa. Lisää kanaliemi ja hauduta noin 25 minuuttia. Kaada kerma joukkoon ja hauduta vielä hetki. Soseuta keitto tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuutioi mallasleipä. Hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Kuutioi leipä pieniksi kuutioiksi. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla ja lisää siihen curry ja mallasleipäkuutiot.
Paahda leipäkuutioita hetki pannulla, jotta saat niistä rapeita. Lisää lopuksi valkosipuli ja persilja. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja tarjoile keiton kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa